BAROKKENS INFERNO”  UDSTILLING - 2023

FERNISERING DEN 17. JUNI KL. 11.00  - FOR ALLE 


Udstillingen tager udgangspunkt i to modsætninger, den ene en tidsperiode: barokken - der genfortæller kirkens magtposition og iscenesætter kirken og en stilart der er irregulær - ligesom en perle, uperfekt, dramatisk og pompøs. En stilart der går gennem alle kunstgenre, som bl.a. arkitektur, malerier og musik. I den periode blev den spanske trappe bygget i Rom, kuplen på kirken blev et monumentalt symbol for modtrækket mod den reformerte kirkes opstandelse (den protestantiske kirke). Kendte værker blev bl.a. skabt af Caravaggio - kirkekunst, Peter Poul Rubens - bl.a. tilbedelsen og Medusas hoved, Vermeer, og opsætninger af overdådig mad, foruden genfortolkning af bibelske historier.


Den anden dimension af udstillingen er delen INFERNO. Inferno er kendt som et kaos og blev indtroduceret som et begreb eller en tilstand for helvedet i det litterære værk Den Guddommelige Komedie af italieneren Dantes. Det er derfor en modsætning til barokkens enevældefokus. Den oprindelige forståelse var en dannelsesrejse gennem tre dødsriger, Inferno (helvedet), Purgatorium (Skærsilden) og Paradis. Kejser Augustus tager på dannelsesrejse med digteren Vergil, hvor Kejser Augustus er fredsstifteren (pax romana) og Vergil er forfatteren bag den nye forståelse af kirken. 


Udstillingen tager afsæt i kirkens virkemidler med inspiration fra den Rom-Kirken (katolicismen) og den Protestantiske kirke, hvor du som beskuer kan fantasere dig ind i de eventyrstemninger der ligge grund til kirkens og reformationens opstand. Martin giver derfor en tolkning på de billeder, symboler, figurer, følelser og modsætninger der kunne have skabt dette grundlag gennem et inferno af fabler og eventyrfortællinger, som han overlader beskueren til at tolke frit eller videre på.  
UDSTILLING: BAROKKENS INFERNO 2023 fra den 17. juni kl. 11


Udstillingssted: Galleri Massenbach & Showroom, Bogense 

Normale åbningstider: i weekender og hverdage - se aktuelle dage


Værk: "Den lidende engel - det barokke univers"  
Et samspil mellem:


Et litterært værk "H. C. Andersen og livskunsten" af forfatter Mogens Godballe og

Kunstværker af Martin Massenbach til bogen med udstillingstitel "Livskunsten i H. C. Andersens fodspor"  


Forfatter Mogens Godballe anvender 16 eventyrer til at fortolke livskunstens perspektiver og drager paraleller til moderne tid og demonstrerer hvorfor H. C. Andersens eventyrer er relevante for nutiden og kan tolkes som livskunst. 

Oplev H. C. Andersen Udstillingen


Udstillingen kan opleves fra den 9. juli - 19. september 2022


BOGUDGIVELSE DEN 19. SEPTEMBER HOS OS


BOGEN OG PLAKATER AF ORIGINALVÆRKER KAN KØBES SENERE I SHOPPEN OG HOS OS I GALLERIET


VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG/JER


Galleri Massenbach, Adelegade 32E, 5400 Bogense 
FOR HENVENDELSER BEDES DU KONTAKTE MARTIN MASSENBACH ART ADMINISTRATION