”BAROKKENS INFERNO”  UDSTILLING 2023

FERNISERING DEN 17. JUNI KL. 11.00  - FOR ALLE 


Udstillingen tager udgangspunkt i to modsætninger, den ene er en tidsperiode: barokken - der genfortæller kirkens magtposition og iscenesætter kirken og en stilart der er irregulær - ligesom en perle, uperfekt, dramatisk og pompøs. En stilart der går gennem alle kunstgenre, som bl.a. arkitektur, malerier og musik. I den periode blev den spanske trappe bygget i Rom, kuplen på kirken blev et monumentalt symbol for modtrækket mod den reformerte kirkes opstandelse (den protestantiske kirke). Kendte værker blev bl.a. skabt af Caravaggio - kirkekunst, Peter Poul Rubens - bl.a. tilbedelsen og Medusas hoved, Vermeer, og opsætninger af overdådig mad, foruden genfortolkning af bibelske historier.


Den anden dimension af udstillingen er, delen INFERNO. Inferno er kendt som et kaos og blev introduceret som et begreb eller en tilstand for helvedet i det litterære værk Den Guddommelige Komedie af italieneren Dantes. Det er derfor en modsætning til barokkens enevældefokus. Den oprindelige forståelse var en dannelsesrejse gennem tre dødsriger, Inferno (helvedet), Purgatorium (Skærsilden) og Paradis. Kejser Augustus tager på dannelsesrejse med digteren Vergil, hvor Kejser Augustus er fredsstifteren (pax romana) og Vergil er forfatteren bag den nye forståelse af kirken. 


Udstillingen tager afsæt i kirkens virkemidler med inspiration fra Rom-Kirken (katolicismen) og den Protestantiske kirke, hvor du som beskuer kan fantasere dig ind i de eventyrstemninger der kunne ligge til grund for kirkens begyndelse og reformationens opstand. Martin giver derfor en tolkning på de billeder, symboler, figurer, følelser og modsætninger der kunne have skabt dette grundlag gennem et inferno af fabler og eventyrfortællinger, som han overlader beskueren til at tolke frit eller videre på.  


Værkerne kan opleves hos os og købes gennem Galleri Massenbach.


Sted: Galleri Massenbach & Showroom

Adelgade 32E, 5400 Bogense

Juni - September - åbning i weekender, og hverdag fra juli, se aktuelle åbningstider for ændringer”H. C. Andersen og Livskunsten ”  Bogudgivelse Den 21. November 2022


Udstillingen Livskunsten i H. C. Andersens fodspor, der er udarbejdet til bogen H. C. Andersen og livskunsten af Mogens Godballe, afsluttes med en bogudgivelse, hvor forfatteren og billedkunstneren begge vil være tilstede. Bogen og H. C. Andersen plakaterne (en gengivelse af Martin Massenbachs illustrerede værker til Mogens Godballes fortolkninger) sælges hos ved bogudgivelsen og i boghandler. 


Den 21. november, i Galleri Massenbach

Adelgade 32E, 5400 Bogense

Bogudgivelse og plakatsalg fra kl. 13.00

Den samlede udstillingen kan opleves indtil den 25. september, hvor den 16. værk vises. 


Vi glæder os til at se dig


ART AVAILABLE FOR SALE, SEND MAIL FOR CATALOG REQUEST AND PRICE LIST


FOR HENVENDELSER BEDES DU KONTAKTE MARTIN MASSENBACH ART ADMINISTRATION